Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije da bismo lakše razumeli koji Vas proizvodi interesuju, kako bi smo Vam lično obezbedili detaljinije informacije. Korišćenjem Resinex internet stranice, Vi ste se saglasili sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite više o korišćenju „kolačića“ i kako da upravljate njima

Pogoni

Vlasnik svih naših pogona je naša matična kompanija Ravago koja njima i upravlja. Ravago je vodeća kompanija u Evropi za proizvodnju kompaunda i reciklažu sa globalnom prodajom kompaunda od preko 500.000 MT godišnje i ukupnom globalnom prodajom od preko 3,7 miliona MT godišnje. Ravago ima više od 45 godina iskustva na polju prerade materijala i prvobitno smo se bavili preradom za druge kompanije i mlevenjem na našoj lokaciji u Bersiju u Belgiji. Između 1994. i 2001, stekli smo značajno iskustvo u preradi i mlevenju, a to je zajedno sa Ravagovim četrdesetpetogodišnjim iskustvom u proizvodnji kompaunda bila savršena kombinacija za projektovanje i upravljanje našim planiranim pogonom za rotaciono livenje.

Godine 2001. otvorili smo najmoderniji pogon u Arendonku, u Belgiji, sa početnim kapacitetom od preko 20.000 MT godišnje. Započeli smo sa mlevenjem prirodnih smola i brzo dodali kapacitete za ekstruziju i mešanje kako bismo dopunili svoju sve širu ponudu proizvoda.

Od 2001. godine, kapacitet je proširen kako bi zadovoljio rastuću tražnju i mi smo nastavili da razvijamo nove i jedinstvene tehnike prerade, sa modifikacijama mašina kako bismo maksimalno uvećali efikasnost proizvodnje i smanjili troškove. Naravno, koristimo posebnu opremu za crne, prirodne i obojene materijale da bismo sprečili međusobnu kontaminaciju i testiramo svoje materijale rigorozno kako bismo bili sigurni da ćemo zadovoljiti i najviše standarde.

Kao najveći evropski proizvođač kompaunda i reciklator plastike i gume, svakako da smo veoma ekološki orijentisani. Koristimo najnoviju tehnologiju da bismo smanjili potrošnju energije, moderno filtriranje vazduha radi smanjenja zagađenja prahom i, naravno, recikliramo svu svoju ambalažu. Sa silosima čiji kapacitet prelazi 2.000 MT, pogodnim da se u njima čuva kako prah tako i granule, neprekidno smo svesni potrošnje naše ambalaže. Možemo vršiti isporuke u rinfuzi, velikim vrećama ili džakovima od 20/25 Kg, a primenom automatskog FFS sistema za pakovanje vreća smanjujemo nepreciznosti u težini i rastur materijala, istovremeno unapređujući kvalitet ambalaže naših proizvoda.

U svom centru za rotaciono livenje u Arendonku imamo mašinu za rotacioni liv sposobnu da simulira proces rotacionog livenja u mnogim različitim uslovima. Postojanje malih mašina za mlevenje laboratorijske veličine podrazumeva da sada možemo da proizvodimo male količine za laboratorijsku analizu ili uzorkovanje od strane kupaca. Možemo isto tako da testiramo mnoge druge aspekte naših materijala (gustinu, MFI, snagu rastegljivosti, ESCR itd.), te da kontrolišemo kvalitet i proizvodnju.