Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije da bismo lakše razumeli koji Vas proizvodi interesuju, kako bi smo Vam lično obezbedili detaljinije informacije. Korišćenjem Resinex internet stranice, Vi ste se saglasili sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite više o korišćenju „kolačića“ i kako da upravljate njima

Sedište firme Arkema nalazi se u Kolombu, blizu Pariza (Francuska). Ova grupa ima više od 13.000 zaposlenih i posvećena je proizvodnji specijalnih industrijskih hemikalija, kao i polimera poput PMMA (Poli Metil Metakrilata) i proizvoda visokih performansi kao što su Rilsan® (PA 11), Rilsamid® (PA 12), Pebax® (TPE-A), Orgalloy® (PA alloy), Rilsan® T (PA 10.10), Rilsan® HT (PPA), Rilsan Clear (providni PA), Kynar® i Kynar-Flex® (PVDF).

Poreklo kompanije može se naći još u sedamdesetim godinama XX veka u firmi ATO (Aquitaine Total Organico) – čiji su vlasnici bili Elf i Total. Godine 2004, kada je kompanija postala samostalna, ime joj je promenjeno u ARKEMU. Grupa Arkema je kotirana na pariskoj berzi 2006. godine. Kao globalna grupa, Arkema ima nekoliko pogona u Evropi, Severnoj Americi i Aziji.

Arkema je veoma jaka u razvoju novih proizvoda koji donose prednosti kupcima. Trenutno Arkema ima oko 1.100 istraživača u 7 istraživačkih i razvojnih centara u Francuskoj, Sjedinjenim Državama i Japanu.

Arkema je izuzetno predana razvoju ekoloških proizvoda iz obnovljivih izvora. Godine 2011, Arkema je kupila kinesku kompaniju Suzhou HiPro Polymers Co. Ltd. Ova kompanija je specijalizovana za proizvodnju polimera visokih performansi na bio-osnovi. U gami proizvoda nalaze se i poliamidi dugih lanaca PA 6.10, PA 6.12, PA 10.10 i A 10.12; svi se prodaju pod brend nazivom Hiprolon®.

Gama proizvoda Hiprolon® koji se proizvode u kompaniji Suzhou HiPro Polymers kompletira ponudu obnovljivih polimera visokih performansi u prodaji Arkeme. I pre kupovine kompanije Suzhou HiPro Polymers, Arkema je imala širok asortiman polimera visokih performansi zasnovanih na obnovljivim izvorima kao što su Rilsan® (PA 11), Pebax® Rnew (TPE-A), Rilsan® HT (PPA), Rilsan® T (PA 10.10) i Altuglas® Rnew (PMMA). Polimeri na bio-osnovi omogućuju smanjenje fosilnih sirovina, kao i smanjenje emisija gasova staklene bašte.