Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije da bismo lakše razumeli koji Vas proizvodi interesuju, kako bi smo Vam lično obezbedili detaljinije informacije. Korišćenjem Resinex internet stranice, Vi ste se saglasili sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite više o korišćenju „kolačića“ i kako da upravljate njima

Braskem, brazilska petrohemijska kompanija, najveći je proizvođač polimera na američkom kontinentu, sa zapaženim prisustvom u Brazilu i Meksiku i sve jačom aktivnošću u SAD. Nedavna preuzimanja i “grinfild” projekti povećali su njihovu ukupnu prozvodnju polimera na više od 7 miliona tona, gde uglavnom dominiraju PE (LD, LLD, EVA), PP, i PVC.

51% Braskema je u vlasništvu porodice Odebreht dok 49% pripada Petrobrasu, brazilskom državnom proizvođaču nafte, što obezbeđuje dobro snabdevanje sirovinama.

Posle kupovine fabrika kompanije Sunoco PP u SAD, Braskem je kupio vlasništvo nad polipropilenom kompanije DOW u SAD i Evropi, 2011. godine. Na ovaj način su stupili i na evropski kontinent.

Braskem vodi 35 proizvodnih pogona u Brazilu, SAD i Nemačkoj sa ukupnim kapacitetom od preko 16 miliona tona proizvoda i to čini Braskemvelikim globalnim igračem na polju polipropilena, polietilena, PVC-a i hemijskih proizvoda. Braskem zapošljava oko 7.500 ljudi, a godišnji prihod mu je oko 24 milijarde USD.

Bioplastika

Braskem je prva kompanija koja je počela proizvodnju materijala BIO-PE u svetskim razmerama. Ovaj materijal se pravi od šećerne trske. Materijal se ponaša kao normalni HDPE ali se proizvodi od obnovljivih izvora. Godine 2014, Braskem će početi da proizvodi i BIO-PP, dobijen iz istog izvora.

Samoodrživost i globalno prisustvo su visoko na listi Braskemovih planova i u budućnosti se očekuju nove investicije.