Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije da bismo lakše razumeli koji Vas proizvodi interesuju, kako bi smo Vam lično obezbedili detaljinije informacije. Korišćenjem Resinex internet stranice, Vi ste se saglasili sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite više o korišćenju „kolačića“ i kako da upravljate njima
Sumitomo

Sumitomo Chemical Europe

Sumitomo Chemical Europe je deo Sumitomo Grupe sa sedištem u Japanu, osnovane 1913. radi proizvodnje veštačkog đubriva.

Sumitomo Grupa ima više od 100 firmi širom sveta i prisutna je u pet ključnih sektora:

  • Osnovne hemikalije
  • Petrohemikalije
  • IR hemikalije
  • Nauke o zdravlju i prinosima
  • Farmaceutski proizvodi

U petrohemijskim proizvodima Sumitomo je vodeća kompanija u Aziji, gde proizvodi i prodaje polietilen, polipropilen, gume i plastike za inženjering.

RESINEX sarađuje sa kompanijom Sumitomo Chemical Europe u prodaji njihovog polietilena i polipropilena u nekim evropskim zemljama od prvih dana poslovanja nove zajedničke kompanije Petro Rabigh u Saudijskoj Arabiji.

Ova zajednička firma koju su osnovali saudijski Aramco i Sumitomo predstavlja integralnu rafineriju nafte i petrohemijsku fabriku sa ukupnom investicijom od 9,8 milijardi USD, uključujući proizvodnju polietilena (LLDPE C4, HDPE) i polipropilena (PP-Homo- i Kopolimer). Petro Rabigh konvertuje etanski gas pomoću svog etanskog krekera svetskog kapaciteta od 1,3 miliona tona C2/etilena godišnje.

RESINEX i Sumitomo Chemical Europe imaju dugotrajan partnerski odnos u prodaji materijala SUMITOMO LLDPE C4, HDPE i SUMITOMO polipropilena za Španiju, Portugaliju i Istočnu Evropu.