Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije da bismo lakše razumeli koji Vas proizvodi interesuju, kako bi smo Vam lično obezbedili detaljinije informacije. Korišćenjem Resinex internet stranice, Vi ste se saglasili sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite više o korišćenju „kolačića“ i kako da upravljate njima

FACTOR® termoplastika ojačana dugim vlaknima

Proizvođač: Celanese
Tip polimera LFC

Početkom 2010. godine kompanija Celanese Corporation (Celanese) kupila je nemačkog proizvođača termoplastičnih smesa ojačanih dugim kablovima (LFT) Future Advanced Composites & Technology (FACT) od Ravaga.

Porodica proizvoda termoplastike punjene dugim vlaknima Factor® proizvodi se u patentiranom procesu u kom su vlakna potpuno impregnirana u granuli. To obezbeđuje dosledno visok kvalitet materijala kao i odlična svojstva proizvoda Factor® LFT.

Generalne informacije

Factor® LFT nudi:

  • Izuzetnu snagu i krutost
  • Veoma veliku snagu udara
  • Odličnu stabilnost temperature

Tipične primene Factor® materijala:

Ove varijacije u sastavu omogućavaju prilagođavanje svojstava materijala Factor® LFT kako bi se on koristio za veoma specijalizovane namene – u zavisnosti od kupčevih želja i zahteva. On je posebno pogodan kao koncentrat dugih staklenih vlakana na primer za strukturne komponente kao što su prednji krajevi ili bočni stepenici u konstrukciji automobila.

Stabilnost materijala pri visokoj temperaturi, odlična mehanička svojstva, lakoća prerade kao i niska težina čine proizvode Factor® izvanrednom zamenom za metale – čak i u automobilskoj industriji. Brojne primene materijala Factor® LFT obuhvataju na primer izradu nosača ploče s instrumentima, bočnih stepenika ili naslona za glavu aktivnih pri sudaru.

Asortiman

Asortiman materijala Factor® LFT:

Širok asortiman proizvoda Factor® LFT sastoji se od stakla, aramida i polipropilena ojačanih ugljeničnim vlaknima, poliamida kao i brojnih drugih specijalnih materijala zasnovanih na drugim matričnim i vlaknastim materijalima.

Polipropileni ojačani dugim staklenim vlaknima od marke Factor® mogu se dobiti sa sadržinom stakla od 10 do 60 procenata; Celanese isporučuje poliamide ojačane dugim staklenim vlaknima u ovom brendu sa sadržinom staklenih vlakana između 20 i 60 procenata. Factor® koncentrati sadrže 60 procenata staklenih vlakana; međutim, aditivi i pomoćni materijali sa neojačanim sirovim polipropilenom znače da se oni mogu mešati do sadržine vlakana potrebne za komponentu.

Celanese isto tako obezbeđuje tipove brenda Factor® LFT sa niskim emisijama, modifikovane na udar, UV-stabilizovane i optimizovane za trenje i habanje.