Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije da bismo lakše razumeli koji Vas proizvodi interesuju, kako bi smo Vam lično obezbedili detaljinije informacije. Korišćenjem Resinex internet stranice, Vi ste se saglasili sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite više o korišćenju „kolačića“ i kako da upravljate njima

Održivost

Ne nasleđujemo zemlju od naših predaka; pozajmljujemo je od naše dece.

RESINEX je, kao deo RAVAGO grupe, takođe i deo vizije održivosti.

Naša ambicija je da se angažujemo za bolji i održiviji svet.

Mi prepoznajemo suštinsku vrednost odbačene plastike i gume i odlučujemo da im damo novi život tako što ćemo ih ponovo pretvoriti u vredne proizvode. Omogućavanjem ove kružne ekonomije istovremeno smanjujemo gasove koji izazivaju efekat staklene bašte, što pomaže u obezbeđivanju sigurne i zdrave planete za buduće generacije.

17 ciljeva da transformišemo naš svet

17 Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija se bave globalnim izazovima sa kojima smo suočeni. Ciljevi se međusobno povezuju i kako nikoga ne bismo izostavljali, važno je da svaki cilj i target postignemo do 2030. godine.

RAVAGO grupa veruje da Ciljevi održivog razvoja (SDGs) sve nas mogu voditi ka boljem svetu.

Ravago i RESINEX mogu uticati na SDGs-ove. Kompanije imaju ključnu ulogu u stvaranju uticaja potrebnog za njihovo postizanje.

Ravago podržava SDGs sa više inicijativa, od kojih pojedinačna dostignuća variraju u zavisnosti od kapaciteta Ravago-a:

  • Doprinos zajednice, dobro zdravlje i dobrobit
  • Efikasnost resursa
  • Etičko zapošljavanje, vrhunska infrastruktura i stalne inovacije
  • Reciklaža za bolji svet

Reciklaža za bolji svet
Recyklace pro lepší svět

RAVAGO reciklira preko 300 000 MT plastike i gume godišnje.

Samo u EU, mi recikliramo 130 000 MT of PP, PE i PS, koji otprilike doprinose sprečavanju emisije 100 000 MT CO2, u poređenju sa proizvodnjom originalnih polimernih materijala.

Ravago i Resinex podržavaju operation Clean Sweep® inicijativu sirom sveta. Krajem 2017. godine, Ravago Group, kao član Plastics Europe-a, prijavio se za ovaj poduhvat u ime svih svojih podružnica, pridruživši se Plastici 2030 – Plastics Europe-ovom dobrovoljnom zalaganju za povećanje cirkularnosti i efikasnosti resursa.

Operation Clean Sweep® (OCS)
Operation Clean Sweep®

  • međunarodni program za sprečavanje gubitka plastičnih granula (peleta) tokom rukovanja i ispuštanja u vodenu sredinu
  • prvo osnovao Američki savet za hemiju (ACC) u SAD-u, a potom je Plastics Europe produžio licencu na program u Evropi

RAVAGO grupa ima za cilj da smanji svoju emisiju ugljen-dioksida i ostalih komponenti baziranih na ugljeniku povećanjem kapaciteta za recikliranje, kontinuirano poboljšavajući tehnologiju recikliranja i ulažući u obnovljive izvore energije.