Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije da bismo lakše razumeli koji Vas proizvodi interesuju, kako bi smo Vam lično obezbedili detaljinije informacije. Korišćenjem Resinex internet stranice, Vi ste se saglasili sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite više o korišćenju „kolačića“ i kako da upravljate njima
Total Petrochemicals

Total Petrochemicals

TOTAL, jedna od vodećih naftnih kompanija, predstavlja spoj dve francuske kompanije (Elf i Ato) i belgijske kompanije PetroFina.

Petrohemijski ogranak Totala aktivan je u osnovnim hemikalijama (etilen, propilen i stiren) i potrošačkim polimerima (polietilen, polipropilen i polistiren) koji se dobijaju od osnovnih hemikalija.

Total Petrochemicals ima obrt preko 10 milijardi € i oko 6.000 zaposlenih.

Aktivnosti firme Total Petrochemicals dele se u tri grupe:

  • Osnovne hemikalije (olefini, C4 i aromatici)
  • Poliolefini (polietilen, polipropilen, lumicen)
  • Stirenici (stiren, polistiren)

Total Petrochemicals koristi derivate ugljovodonika (nafta, butan i destilati) koje mahom proizvodi Total Grupa za proizvodnju plastike.

Total Petrochemicals ima 21 proizvodnu lokaciju u Evropi, SAD, Aziji i na Bliskom Istoku. Glavne fabrike firme Total Petrochemicals u Evropi nalaze se u Antverpenu i Feluju u Belgiji. Feluj je najveće integralno proizvodno mesto za polipropilen u Evropi, sa 1,2 miliona tona.

Total Petrochemicals ima šest istraživačko-razvojnih centara i polimeri se neprestano obnavljaju i ažuriraju.

Total Petrochemicals učestvuje u projektu Futerro za proizvodnju PLA iz biomase.

Godine 2011, Total Petrochemicals je lansirao svoj asortiman Lumicene, asortiman PE i PP proizvoda zasnovan na tehnologiji metalocenskog katalizatora sa izuzetnom transparentnošću.