Resinex internet stranica koristi „kolačiće“ i slične tehnologije da bismo lakše razumeli koji Vas proizvodi interesuju, kako bi smo Vam lično obezbedili detaljinije informacije. Korišćenjem Resinex internet stranice, Vi ste se saglasili sa našom upotrebom „kolačića“. Naučite više o korišćenju „kolačića“ i kako da upravljate njima

Biobatch

Proizvođač: TechnoCompound
Tip polimera PLA

Biorazgradljivi kompaundi za izradu filmova.
Sve snažnija ekološka osvešćenost nalaže da industrija plastike razvije još održivija i ekološki podobnija rešenja.

Biorazgraiva plastika može nuditi održiva rešenja uključujući biorazgradivost i upotrebu obnovljivih sirovina, uz minimalizovanje ugljeničnih emisija.

Opšte informacije

Veoma fleksibilne biorazgradivi kompaundi sada su dostupni pod imenom BioBatch, u proizvodnji TechnoCompound-a i distribuciji Resinex-a širom Evrope.

Oni su biorazgradivi, što znači da ih razgrađuju prirodne bakterije, i nude alternativu konvencionalnom uklanjanju otpada, dopuštajući da budu reciklirane zajedno sa organskim otpadom u pogonima za industrijski kompost i pretvarane u novo prirodno đubrivo.

Delimično sačinjene od obnovljivih sirovina, one minimalizuju ugljenične emisije.

Odgovaraju na trenutni trend i nove propise koji zabranjuju konvencionalnu plastiku za jednokratno film-pakovanje i kese za kupovinu.

Ove smese se sastoje od biopolimera i specijalnih aditiva certifikovanih u skladu sa DIN EN 13432 kao i sa ASTM D6400 u DIN CERTCO.

Tipične BioBatch aplikacije:

  • Kese za kupovinu
  • Baštenski i poljoprivredni filmovi
  • Kese za đubre
  • Filmovi za higijenu i pakovanje

Odlična BioBatch svojstva i laka prerada:

  • Laka prerada na standardnim linijama za ekstruziju filma duvanjem.
  • Linije za ekstruziju filma PE-LD ili PE-LLD mogu preći direktno na BioBatch bez ikakvih modifikacija.
  • Ne zahteva nikakvo remećenje procesa proizvodnje zahvaljujući kompatibilnosti sa polietilenom. Može se samo zahtevati fino podešavanje temperaturnog profila.

Portfelj

Tipična BioBatch svojstva
SvojstvoJedinicaBioBatch1851BioBatch1852
MFR g/10min 3,5 4,5
Gustina g/cm3 1,39 1,25
Tvrdoca Shore D   47 49
Naprezanja prilikom istezanja MPa 13 22,8
Izduženje prilikom istezanja % 19 3,5
Zatezna cvrstoća MPa 20 31
Izduženje F max % 450 490
Rezidualna vlaga % <0.03 <0.03

BioBatch 1851 and 1852 are composed of bio-based as well as fossil raw materials. Both products are suitable for printing without pre-treatment, welding and bonding. BioBatch compounds can be easily colored with a suitable masterbatch.